Afstudeerder Djowi Derks HAN

21 september 2016, Djowi Derks

Van een inspirerende presentatie tot dienstverband

Afstuderen op een uitdagende opdracht met raakvlak tussen zorg en technologie was mijn doel. Bij Conview Care, de zorgtotaaloplossing van Leertouwer, was ik aan het juiste adres om mijn doel werkelijkheid te laten worden.

Tijdens de ‘Beurs Domotica & Slim Wonen’ in Eindhoven ben ik in contact gekomen met de Conview Care-oplossing. Na een inspirerende presentatie van Maarten van der Boon en een cursus van Jasper Coppes in het ‘Technologie Huis Nu’ in Woerden was ik om. Voor deze zorgoplossing wil ik mijn afstudeeropdracht uitvoeren.

Zorgtechnologie implementeren

Tijdens mijn studie Business IT en Management (Communicatie), ben ik mij gaan richten op IT in de zorg. Ik kon mij direct vinden in de missie, visie en strategie van Conview Care. Uit mijn vorige onderzoeken heb ik geconcludeerd dat technische mogelijkheden onbeperkt zijn. Het knelpunt zit hem voornamelijk in de implementatie van de zorgtechnologie in het werkproces. Het advies- en implementatiemodel van Conview Care, gericht op het wegnemen van dit knelpunt, spreekt mij erg aan. Ik heb het enorm gewaardeerd dat ik de kans heb gekregen om hier meer over te leren. En of ik er veel van geleerd heb? Ja dat is zeker het geval!

Kwaliteit van leven verhogen

Kwaliteit van leven met behulp van techniek, de missie van Conview Care. Het afgelopen half jaar heb ik mogen werken aan deze missie. Om de Conview Care-oplossing juist op te nemen in het werkproces worden zorgprofessionals getraind en ondersteund voor en tijdens het gebruik van de Conview Care-oplossing. Hiermee wordt de kwaliteit van leven van de cliënt verhoogt en de werkdruk van zorgprofessionals vermindert. Het was aan mij om te onderzoeken of de training en ondersteuning nog beter afgestemd kon worden op het werkproces van de zorgprofessional. Samen met zorginstellingen als Norschoten, Zorgpartners en Wittenbergzorg heb ik in co-creatie een passend advies voor Leertouwer mogen opstellen.

Persoonlijk contact

Door de begeleiding van Jasper Coppes en Maarten van der Boon op zowel de operationele als strategische vlakken heb ik veel geleerd. Onderwerpen waar ik veel over heb geleerd zijn zoal de praktijk (zowel kantoor als zorginstelling), strategie, business development en persoonlijke ontwikkeling. Leertouwer is een familiebedrijf met zijn eigen charmes. Iedereen is betrokken en het persoonlijke contact zorgt voor een prettige werksfeer.

Kortom een hele leerzame en interessante periode waarbij ik de kans heb gekregen om een deel van mijn advies te implementeren als medewerker van Leertouwer.

 Djowi Derks Bezoek linkedIN profiel
 Afstudeerperiode: Februari 2016 – juli 2016
 Opleiding: Business IT en Management (communicatie)
 Onderwijsinstelling:
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Studenten die hun afstudeeronderzoek bij Leertouwer uitvoeren, delen in deze blogrubriek hun ervaringen.

Terug naar het overzicht
Djowi Derks, Conview Care, Leertouwer

Djowi Derks
Conview Care

“Een tevreden klant met de best passende oplossing door een optimaal klantproces. Dát is waar ik van geniet. Mijn ambitie is een onderscheidende bijdrage leveren aan het optimaliseren van het werkproces en succes van Conview Care in de zorgmarkt.”

Conview Care, de zorgoplossing van Leertouwer b.v.