Afstudeerder Charlie Poels Leertouwer Conview Care

08 april 2016, Charlie Poels.

Afstudeerder: Een Gooische man in Barneveld

Ik weet nog heel goed dat ik op Barneveld Centrum stond en bemerkte dat er geen bus opdaagde. Na een leuk gesprek met iemand kwam ik erachter dat ik een fiets moest regelen: de chauffeur reedt enkel wanneer hij er zin in had. Hé?

Het was wennen: zo ga je van het drukke, rumoerige Gooische leven opeens stagelopen in het rustige Barneveld. Een bizarre cultuurverandering, maar ik had zin in iets anders. Leertouwer bood een opdracht die ik niet kon weigeren: het onderzoeken van wet- en regelgeving voor een dienst genaamd Conview Care, een merkonafhankelijke domotica-oplossing voor in de zorg. Op de beurs Smart Homes wonnen we vervolgens de eerste prijs. Geweldig!

Ik had geen kaas gegeten van wet- en regelgeving toen ik startte, maar zorg en technologie boeien mij enorm. Ik heb onderzoek uitgevoerd en uiteindelijk ben ik blij dat ik voor Leertouwer koos want ik heb nu een veel beter beeld van de wetten en normen waar je mee te maken krijgt. Dat is handig, omdat ik met technologie in de zorg wil blijven werken. En het is handig voor Leertouwer, want zij kunnen Conview Care nu nog sneller en veiliger ontwikkelen met deze extra kennis. Omdat ik zelf te strenge deadlines oplegde, was ik iets eerder klaar dan verwacht.

Mijn begeleider, Maarten van der Boon vond het ook erg opvallend. “Eeh, ik heb je toch geen deadlines gegeven?” Lang leve het Gooische karakter, waar snel en (te) hard werken de norm is. Het voordeel was dat ik een tweede opdracht kon starten, namelijk een implementatie advies schrijven.

Maarten was een prettige begeleider. Net in zijn pak, vlotte babbel en creatief in zijn begeleiding – soms iets te creatief voor de werkomgeving – maar voor mij precies wat ik nodig had als beelddenker. De man was voor mij een bijzondere inspiratiebron gedurende mijn stageperiode. Als bedrijf is Leertouwer rustig. Er werken no-nonsense types en zij zijn recht voor hun raap, iets wat ik wel kan waarderen.

Na de opvolgende opdracht voor een implementatieplan was het dan toch echt tijd om weer het Gooische leven op te pakken. Ik kijk met plezier terug naar deze tijd en kan ik iedereen die assertief van aard is deze stage zeker aanbevelen.

Charlie Poels

——–

Studenten die hun afstudeeronderzoek bij Leertouwer uitvoeren, delen in deze blogrubriek hun ervaringen.

Terug naar het overzicht

Conview Care, de zorgoplossing van Leertouwer b.v.