Netwerksessie strategische inzet zorgdomotica

24 november 2015, Jasper Coppes.

Netwerksessie strategische inzet zorgdomotica

Domotica heeft veel positieve effecten voor mensen met dementie. Denk aan dwaaldetectie, geautomatiseerde verlichting en begrensde vrijheid. De vraag voor beleidsmakers en adviseurs blijft: hoe implementeer je dit succesvol?

Om die vraag te beantwoorden organiseren Zorgpartners Midden-Holland en Leertouwer vandaag een netwerksessie in Zorgcentrum Savelberg in Gouda. Samen bespreken we de randvoorwaarden voor de succesvolle implementatie op strategisch én tactisch niveau.

Vragen die aan bod komen:

  • Welke resultaten behaal ik als zorgdomotica optimaal wordt ingezet?
  • Hoe verhoog ik de acceptatie van technologie bij medewerkers en cliënten?
  • Wat zijn technische aspecten rondom zorgdomotica?

Locatie

De locatie is uitermate geschikt voor deze bijeenkomst. Leertouwer installeerde hier namelijk een zeer uitgebreide domotica-oplossing. Tijdens de netwerksessie krijgen de bezoekers dus ook een rondleiding en demonstratie van Conview Care, de zorg- en domotica-oplossing van Leertouwer.

Award winning

Voor de toepassing van domotica op de locatie Savelberg won Leertouwer in november 2015 de Smart Homes Award. We wonnen deze prijs vanwege de ambitie om met Conview Care primair het thuisgevoel van bewoners te verhogen. Tegelijk is het een open platform waarmee andere domoticaproducten kunnen samenwerken. Hierdoor ontstaat altijd een oplossing die is toegespitst op de specifieke wensen van de zorgorganisatie.

Terug naar het overzicht

Jasper Coppes
Projectmanager Zorg

“Mijn motto is: vrij denken zonder techniek. Ik zet me in als intermediair tussen de professionele zorgverlener en de technisch specialist. Dagelijks ben ik bezig met zorg en technologie. Als ‘non-techneut’ geniet ik ervan om zorgorganisaties te helpen bij hun vragen over technologie.”

Conview Care, de zorgoplossing van Leertouwer b.v.